FUNCTIONELE TRAINING

Locatie oefenzaal: 
Maria Austriastraat 117
1087EK , Amsterdam-IJburg

Op alle dinsdagen van 08.00 tot 10.00 en van 14.00 tot 22.00 wordt er functionele training en begeleiding gegeven door Jan Willem van Proosdij in onze oefenzaal.

Een uitbreiding naar meerdere dagen per week en de mogelijkheid tot buiten trainen is in ontwikkeling, zodra meer nieuws hierover is, verneemt U dit via onze website.

Voor het maken van een afspraak belt u met ManualWorld: 0638 545 529

ManualWorld verzorgd o.a. (gespecialiseerde) trainingen ter verbetering van romp stabiliteit (belastbaarheid) n.a.v. rugklachten, verbetering en versterking van nek-schouder musculatuur i.r.l.t. houding en wijze van gebruik. 

Specifieke training bij heup, bekken, knie of enkelklachten.

Revalidatie na bijvoorbeeld voorste kruisband reconstructies, atroscopie meniscus (knie), total hip en total knee (total of partieel) en revalidatie na bijvoorbeeld een Weber of maisonneuve fractuur / kuitbeen (revalidatie wordt meestal bekostigd uit de aanvullende verzekering (deels) en / of de basisverzekering).
De directe relatie met de behandelkamer blijft bestaan zodat er indien nodig direct een afspraak kan worden gemaakt met de fysio-of manueeltherapeut voor hands-on behandeling. Voor meer informatie belt U met ManualWorld.

Vervolg behandeling via training tijdens het traject shockwave en/of Epte waarbij verschillende belastingsvariabelen worden gebruikt om het behandelingseffect te optimaliseren.

 

Onze trainingen zijn gebaseerd op het dagelijks gebruik (= belasting versus belastbaarheid) van het spier- en skeletstelsel. Functionele training is daarbij het uitgangspunt.

In de trainingen staat de wijze waarop U het dagelijkse leven invult centraal, resulterend in een training die op maat gesneden is en tot doel heeft U de controle te geven over het herstelproces. Vervolgens krijgt U ook de handvatten mee om klachten te voorkomen. Om dit te kunnen bewerkstelligen komen ook de secundaire voorwaarden als houding, ontspanning, slaap en voeding aan bod.  

Training bij ManualWorld onderscheidt zich doordat wij de bestaande functionele mogelijkheden van het lichaam inzetten. Er wordt geen gebruik van kracht- of cardioapparatuur.

Onze trainingen zijn afgestemd op de persoon, in samenspraak met de trainer worden de mogelijkheden onderzocht en vervolgens realistische doelstellingen gedefinieerd. Tijdens het gehele traject zal er monitoring plaats vinden en de training wordt eventueel aangepast om de vooraf gestelde doelen te behalen.

 

Praktisch:
Neem een handdoek mee en een flesje water, in de trainingsruimte zijn buitenschoenen NIET toegestaan.

Bij de start van een trainings traject vindt er ter orientatie en inventarisering van de doel(en) 1x tot maximaal 2x individuele trainingen met de (personal) trainer plaats, dit noemen wij de 0-meting. Daarna kan er afhankelijk van  Uw wens ingestroomd worden in een trainingsgroep van max. 4 tot 5 mensen of verder gegaan worden met 1:1 / individuele training.

Voor een vervolgtraining, waarbij advisering door de trainer plaats vindt in overleg met Uw wensen, 1:1 of instromen in de “small-group”, zijn er verschillende tarieven via een strippenkaart-abonnement.

Tarieven (incl.6% BTW)

Individuele Trainingen van 30 Minuten, strippenkaart 1:1 / individuele training

5x € 18,50 =  € 92,50

10x € 16,50 = € 165,00

20x € 14,50 = € 290,00

Losse training:  € 25,00

Smallgroup trainingen van 60 Minuten, strippenkaart van 60 Minuten  (min.aantal: 2 personen, max aantal: 4-5personen):

5x € 16,50 =  € 82,50

10x € 14,50 = € 145,00

20x € 12,50 = € 250,00

Losse training:  € 20,00

Hoewel de deskundigheid van de trainer wordt gegarandeerd kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor blessures welke (aantoonbaar of niet aantoonbaar) worden opgelopen tijdens de trainingen.
Er word geheel op eigen risico getraind.
Locatie oefenzaal: 
Maria Austriastraat 117
1087EK , Amsterdam-IJburg