1

Voor wie geschikt?

Voor vrijwel iedere leeftijdsgroep is fysiotherapie beschikbaar, het belangrijkste doel is beter en met minder of zonder pijn te kunnen bewegen.
2

Herstelfunctie van spieren

Met name herstel van de functie van spieren (maar ook pezen, kapsels en ligamenten) wordt nagestreefd.
3

Vermindering pijnklachten en meer bewegingsvrijheid

Door beter te kunnen bewegen wordt er binnen de fysiotherapie veel gebruik gemaakt van oefeningen en training om de belastbaarheid van het lichaam te verbeteren.

Maak meteen een afspraak

Ervaar wat fysiotherapie voor u en uw klachten kan betekenen

Fysiotherapie bij ManualWorld op IJburg en Zeeburgereiland

Meer dan drie miljoen mensen in Nederland, jong en oud, komen jaarlijks voor korte (of langere) periodes bij de fysiotherapeut. Omdat klachten van het lijf kunnen ontstaan tijdens het werk of sporten. Maar het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden.

Met de fysiotherapeut bent u meestal snel weer in beweging. Hij/zij is namelijk de bewegingsspecialist bij uitstek. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

Doel van fysiotherapie

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en aan een betere kwaliteit van leven.

Fysiotherapeut

Uw fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden.

Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Behandeling door een fysiotherapeut kan bestaan uit massages, rekken van spieren en aanhechtingen van spieren en het mobiliseren van gewrichten. Daarnaast is het vergroten van de belastbaarheid van bepaalde spiergroepen tot en met het gehele lichaam een vaak gebruikte behandelvorm door de fysiotherapeut.

Het resultaat bij fysiotherapie

Inzet van een behandeling bij de fysiotherapeut is het verminderen van pijnklachten waardoor er beter kan worden bewogen in het dagelijks leven. Tevens verkrijgt u meer inzicht waarom bewegen goed is voor uw algemene gezondheid.

Maak meteen een afspraak

Ervaar wat fysiotherapie voor U en Uw klachten kan betekenen