Manuele Therapie bij ManualWorld op Zeeburg

 

Als (fysio) manueel therapeut is Ron Hof gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van de wervelkolom (nek, rug en bekken) maar ook de gewrichten van armen en benen. Ook is behandeling bij duizeligheid (cervicogeen, BPPD) bij Ron mogelijk.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen van het lichaam te verbeteren. Om deze doelen te bereiken gebruikt de manueel therapeut verschillende specifieke behandeltechnieken.

De effecten van een behandeling manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: verbetering in bewegingsvrijheid van gewrichten en spieren en een afname van (uitstralende) pijnklachten. Mogelijk ook ervaart u 1 tot 2 dagen na een behandeling een nareactie, zich uitend in bijvoorbeeld spierpijn, dit zal echter in de loop van de dagen verdwijnen. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer gaat u naar de manueel therapeut?

 

Als een gewricht slecht beweegt, of daarbij pijn wordt ervaren, kan manuele therapie uitkomst bieden. Tijdens het onderzoek, zal blijken of en hoe Uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft U in de meeste gevallen daarom duidelijkheid over de verdere behandeling. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt zijn:

  • Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen en/of handen;
  • Klachten hoog in de rug met rib- of borstpijn;
  • Artrose van de heup;
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
  • Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten;
  • Duizeligheidsklachten.

Manuele Therapie

 

De effecten na een behandeling manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: toename in bewegingsvrijheid van gewrichten en spieren en een afname van (uitstralende) pijnklachten. Mogelijk ervaart U 1 tot 2 dagen na een behandeling met manuele therapie een na-reactie, dit komt naar voren in met name spierpijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen, maar ook een op Uw klachten gericht trainingsprogrammma.

Werkwijze manueel therapeut, intake: snel duidelijkheid

 

Na een eerste screening, tijdens de eerste afspraak, bestaat het eerste consult meestal uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek worden er vragen gesteld over de aanwezige klachten: ontstaanswijze, wanneer er provocatie en/of reductie van klachten is en bijv. of U medicijnen gebruikt. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij houding en bewegingen beoordeelt worden en de mobiliteit van de gewrichten worden getest. Hiermee wordt vastgesteld waar de oorzaken van Uw klachten mogelijk uit zijn ontstaan. Samen met U als cliënt stelt de manueel therapeut een plan van aanpak samen. Zo heeft U dus direct, na de eerste afspraak, duidelijkheid over het vervolg van een mogelijke behandeling.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info